first visit

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ρωτάτε - απαντάμε σε θέματα ορθοδοντιατρικής

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Δεχόμαστε με ραντεβού ώστε ο χρόνος αναμονής να ελαχιστοποιείται . Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μπορείτε να προσέλθετε άμεσα στο ιατρείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σας.
Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται λήψη ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση και διάγνωση από το γιατρό .Επίσης θα ενημερωθείτε για τα πιθανά σχέδια θεραπείας. Η επίσκεψη έχει την ελάχιστη χρέωση. Η επίσκεψη είναι δωρεάν όταν συνοδεύεστε από μέλος της οικογενείας σας που είναι ήδη ασθενής μας.
Δεχόμαστε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και θα χαρούμε να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα χαρτιά που θα χρειαστεί να προσκομίσετε. Τα ταμεία συνήθως καλύπτουν ένα συγκεκριμένο ποσό ενώ το υπόλοιπο το καλύπτει ο ίδιος ο ασθενής.
Οι επισκέψεις που αφορούν οδοντιατρικές εργασίες όπως σφραγίσματα, εξαγωγές, καθαρισμούς-φθοριώσεις και άλλες εργασίες οι οποίες ολοκληρώνονται σε ένα μόνο ραντεβού πληρώνονται την ίδια μέρα. Στις θεραπείες οι οποίες έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια και μεγαλύτερο κόστος η αποπληρωμή τους διαμορφώνεται με δόσεις είτε σε κάθε επίσκεψη είτε κάθε μήνα. Αυτό εξαρτάται από το είδος της θεραπείας που κάνετε, την χρονική διάρκεια και το κόστος που έχει.
Και βέβαια εφόσον το επιθυμείτε. Σκοπός μας είναι να φροντίζουμε την στοματική σας υγεία όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά. Μπορείτε να επιλέξετε ειδοποίηση μέσω sms, e-mail, ή τηλεφωνήματος.
Το ιατρείο μας απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Σε περίπτωση που ο οδοντίατρός σας σας παραπέμψει για κάποια εξειδικευμένη οδοντιατρική υπηρεσία ( περιοδοντολογία-γναθοχειρουργική κ.α,) μπορείτε στο ιατρείο μας να επισκευθείτε τον αντίστοιχο ειδικό ιατρό.
Απλώς κοιτάξτε τριγύρω σας….και ρωτήστε. Εκατοντάδες όμορφα χαμόγελα ! Είμαστε υπερήφανοι για την υψηλή ποιότητα θεραπειών που έχουμε παρέχει όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε κοντά σας.

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η ηλικία των 7 ετών είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Τα οστά των γνάθων αλλά και τα δόντια ( νεογιλά και μόνιμα) δίνουν σ`αυτή την ηλικία τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με την ορθοδοντική κατάσταση ενός παιδιού.
Η πρόοδος της ορθοδοντικής επιστήμης και της βιοτεχνολογίας μας έχει εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα υλικά που καθιστούν τη θεραπεία εξαιρετικά ήπια. Στα αρχικά στάδια της θεραπείας η δυσκολία έγκειται περισσότερο στην έλλειψη εξοικείωσης του στόματος στα ορθοδοντικά μηχανήματα και πολύ λιγότερο στον πόνο.
Η αφαίρεση των δοντιών στα πλαίσια μιας ορθοδοντικής θεραπείας αποτελούσε συνηθισμένη πρακτική στο παρελθόν. Με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την ορθοδοντική θεραπεία οι εξαγωγές περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις που είναι απολύτως ενδεδειγμένες.
Η ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί μια επένδυση σε ένα υπέροχο χαμόγελο και σε γέρα υγιή δόντια. Το κόστος εξαρτάται από τη βαρύτητα του προβλήματος και από το χρόνο θεραπείας. Η αποπληρωμή γίνεται σε δόσεις κα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες. Μπορούμε να συμπληρώσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πάρετε τα χρήματα που δικαιολογεί ο ασφαλιστικός σας φορέας.
Η ορθοδοντική θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τον κατάλληλο χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος που ο ορθοδοντικός ζητά να το εξετάσει ανά εξάμηνο. Η γραμματεία του ιατρείου θα σας υπενθυμίσει την εξέταση μέσω e-mail, sms ή τηλεφωνήματος.
Ναι υπάρχουν! Και μπορείτε να τα δείτε «ζωντανά» όταν επισκεφθείτε το ιατρείο. Στη σύγχρονη ορθοδοντική μπορούμε να διασφαλίσουμε μια διακριτική ή μια «αόρατη»προσέγγιση.
Η σταθερότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από τη σωστή διάγνωση και σχέδιο θεραπείας και από το βαθμό συνεργασίας του ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Εμπιστευτείτε τον ειδικό ορθοδοντικό και ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του. Το χαμόγελο σας θα είναι υπέροχο για πολλά – πολλά χρόνια.

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Επειδή τα προβλήματα του στόματος και ιδίως η τερηδόνα μπορεί να εμφανιστούν από την βρεφική και νηπιακή ηλικία. Επίσης η εδραίωση καλών συνηθειών από νωρίς περιορίζει την εμφάνιση προβλημάτων αργότερα.
Γίνεται με την μορφή παιχνιδιού ώστε να μην φοβηθεί το παιδί, να εξοικειωθεί με τον χώρο του ιατρείου και το προσωπικό. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και πολύ σύντομη.
Όχι, επειδή το περιβάλλον είναι κατάλληλα διαμορφωμένο και ευχάριστο ώστε να είναι φιλικό προς το παιδί.
Επειδή κάθε φορά που το παιδί πίνει ή τρώει τροφές που περιέχουν ζάχαρη και άμυλο τα μικρόβια του στόματος παράγουν οξέα που καταστρέφουν τα δόντια. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν το παιδί χρησιμοποιεί μπιμπερό με γάλα ή ζαχαρούχα ροφήματα για πολλές ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως της νύχτας.
Τα δόντια πρέπει να καθαρίζονται από τότε που εμφανίζονται στο στόμα. Στην αρχή αυτό γίνεται με μια γάζα και στη συνέχεια με μια παιδική οδοντόβουρτσα και ένα ίχνος οδοντόπαστας. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα, η μια οπωσδήποτε πριν πάει το παιδί για ύπνο.
Ναι γιατί τα προβλήματα σε παιδικά δόντια που δεν αντιμετωπίζονται μπορεί να οδηγήσουν σε αποστήματα, έντονο πόνο, ορθοδοντικά προβλήματα, να επηρεάσουν την διάπλαση των μόνιμων δοντιών, την φυσιολογική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού και τέλος να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως μικροβιακή ενδοκαρδίτιδα, φλεγμονές κόλπων του προσώπου (πχ ιγμορίτιδα) κλπ.
Το φθόριο είναι ένα φυσικό ιχνοστοιχείο το οποίο προσροφάται από τα δόντια και κάνει πιο ανθεκτικές τις υγιείς οδοντικές επιφάνειες στην ανάπτυξη της τερηδόνας, ενώ σταματάει αρχόμενες τερηδόνες όταν αυτές δεν έχουν κάνει κοιλότητα. Αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την πρόληψη της τερηδόνας. Στο οδοντιατρείο η φθορίωση γίνεται με ειδικό βερνίκι ή gel το οποίο εφαρμόζεται συνήθως κάθε 6 μήνες. Ορισμένα παιδιά μπορεί να έχουν ανάγκη από πιο συχνές φθοριώσεις, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, με ορθοδοντικούς μηχανισμούς, πολλές τερηδόνες κλπ.
Οι καλύψεις οπών και σχισμών (ή αλλιώς πλαστικοποιήσεις ή sealants ) είναι υλικά τα οποία αποφράσσουν τις οπές και σχισμές των δοντιών με σκοπό να προλάβουν ή να ανακόψουν την εξέλιξη της τερηδόνας στις μασητικές επιφάνειες. Η εφαρμογή τους γίνεται χωρίς τροχισμό του δοντιού. Συνήθως τοποθετούνται σε μόνιμα δόντια χωρίς όμως να αποκλείεται η εφαρμογή τους και στα νεογιλά. Οι καλύψεις οπών και σχισμών χρειάζονται παρακολούθηση και μερικές φορές συμπλήρωμα ή αντικατάσταση προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια προστασία του δοντιού.

Γνωρίζατε πως...

η ηλικία των 7 ετών είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό;

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Η περιοδοντίτιδα είναι χρόνια μικροβιακή μόλυνση των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν το δόντι, δηλαδή του οστού και των ούλων. Είναι η κύρια αιτία απώλειας των δοντιών στους ενήλικες, άνω των 35 ετών. Επειδή συνήθως η περιοδοντίτιδα δεν προκαλεί πόνο, μπορεί κάποιος να νοσεί και να μην τον ξέρει. Περισσότερο από το 80% του πληθυσμού, πάνω από την ηλικία των 50 ετών μπορεί να έχει τουλάχιστον κάποιο δόντι με περιοδοντικό πρόβλημα.
Ι. Μικροβιακή Πλάκα Η βασική αιτία της περιοδοντιτίδας είναι η μικροβιακή πλάκα. Τα στοματικά μικρόβια δημιουργούν ένα κολλώδες και άχρωμο στρώμα, το οποίο κολλάει πάνω στα δόντια. Τα μικρόβια απελευθερώνουν διάφορες ουσίες (τοξίνες), οι οποίες προκαλούν βλάβες στα ούλα. ΙΙ. Κάπνισμα Άλλη βασική αιτία είναι το κάπνισμα. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το κάπνισμα αποτελεί το πιο σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της περιοδοντίτιτδας. Το κάπνισμα, επίσης ελαττώνει την ικανότητα του οργανισμού στην άμυνα κατά των μικροβίων και στην αποκατάσταση των βλαβών. Γι’ αυτούς τους λόγους, οι ασθενείς με περιοδοντική νόσο ενθαρρύνονται στον περιορισμό του καπνίσματος, σαν μέρος της θεραπείας. ΙΙΙ. Γενετική Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι το 30% του πληθυσμού είναι πιο πιθανό να αναπτύξει περιοδοντίτιδα που οφείλεται σε γενετική προδιάθεση. ΙV. Γενικά Νοσήματα και ιδιαίτερα ο Διαβήτης
Η αποτρύγωση είναι ο επαγγελματικός τρόπος αφαίρεσης της μαλακής οδοντικής πλάκας και της σκληρής τρυγίας (πέτρας) από την επιφάνεια του δοντιού και γύρω από αυτό, στο επίπεδο των ούλων. Μπορεί αν γίνει, είτε με τη χρήση των εργαλείων χεριού, είτε με τη χρήση υπερήχων, είτε με συνδυασμό και των δύο.
Η ριζική απόξεση είναι η επέκταση της παραπάνω διαδικασίας κάτω από το επίπεδο των ούλων, μέσα στο θύλακο, στα σημεία, όπου υπάρχει περιοδοντίτιτδα και επεκτείνεται και στην επιφάνεια της ρίζας του δοντιού. Γίνεται συνήθως με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, ώστε να είναι ανώδυνος. Συνήθως, γίνεται ανά τεταρτημόρια. Η αποτρύγωση και η ριζική απόξεση είναι μη χειρουργική θεραπεία και αποτελούν τη συντηρητική θεραπεία της περιοδοντίτιδας.

ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ελάχιστα ή καθόλου! Η εκτέλεση της τοπικής αναισθησίας γίνεται με ανώδυνη μέθοδο και κατόπιν είναι τόσο αποτελεσματική ώστε στην διάρκεια της επέμβασης ο ασθενής να μην αισθάνεται τίποτα περισσότερο από το αίσθημα της πίεσης ή των χειρισμών. Μετεγχειρητικά καλύπτεται με συνεχή παυσίπονη ή και αντιφλεγμονώδη αγωγή σύμφωνα με πρωτόκολλο αναλγησίας ώστε να μην έχει καθόλου πόνο.
Όχι! Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, τα ράμματα που τοποθετούνται είναι αντιαλλεργικά και απορροφήσιμα που διαλύονται από το σάλιο σε διάστημα 15-20 ημερών.
Δυστυχώς…ναι! Το μετεγχειρητικό οίδημα (πρήξιμο) είναι μια φυσιολογική ανταπόκριση του οργανισμού στο τραύμα. Εμφανίζεται συνήθως την 2η μετεγχειρητική ημέρα και διαρκεί 2-4 ημέρες οπότε και απορροφάται σταδιακά. Εκτός από την αισθητική διαταραχή που προκαλεί δεν εμποδίζει την λειτουργία της αναπνοής ή της κατάποσης. Βέβαια σε ασθενείς που επιθυμούν να εμφανίσουν ελάχιστο οίδημα υπάρχει αγωγή με στεροειδή αντιφλεγμονώδη (κορτιζόνη) η οποία το περιορίζει.
Τα έγκλειστα δόντια πρέπει να αφαιρούνται τόσο για λόγους πρόληψης όσο και για λόγους θεραπείας Σε συνεννόηση με τον ορθοδοντικό για να σταματήσει ο συνωστισμός των υπόλοιπων δοντιών και να εμποδιστεί η υποτροπή.
  • Σε περίπτωση φλεγμονών των ούλων που τα καλύπτουν (περιστεφανίτιδα).
  • Όταν συνοδεύονται από κύστεις των γνάθων ή προκαλούν καταστροφή οστού.
  • Όταν προκαλούν τερηδόνα ή καταστρέφουν ρίζες διπλανών δοντιών.
  • Πριν από την τέλεση ορθογναθικών επεμβάσεων.

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Font Resize
espa