Ορθοδοντική ενηλίκων

Τα σιδεράκια δεν είναι πλέον μόνο για τα παιδιά. Σήμερα σχεδόν ένας στους τέσσερις ορθοδοντικούς ασθενείς είναι ενήλικας.

Η ορθοδοντική θεραπεία δεν αποτελεί πλέον προνόμιο των παιδιών και των νεαρότερων ηλικιών. Οι ενήλικες μπορούν και αυτοί να αποκτήσουν ένα υπέροχο χαμόγελο.
Μέχρι ποια ηλικία μπορεί να βάλει κάποιος σιδεράκια? Όλοι οι ενήλικες μπορούν κάνουν ορθοδοντική θεραπεία με την προϋπόθεση ότι το περιοδόντιο δηλαδή οι ιστοί που στηρίζουν και προστατεύουν τα δόντια (τα ούλα και το οστό των φατνίων) είναι γερό.
Η Αμερικάνικη Ένωση Ορθοδοντικών αναφέρει ότι ο αριθμός των ενηλίκων που κάνουν ορθοδοντική θεραπεία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ανεξάρτητα από την ηλικία η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να προσφέρει την ίδια βελτίωση τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.
Ο τρόπος που μετακινούνται ορθοδοντικά τα δόντια είναι ο ίδιος. Κενά μεταξύ των δοντιών, στραβά ή πεταχτά δόντια μπορούν διορθωθούν με τα σιδεράκια.

Η υγεία των δοντιών, των ούλων, η σωστή σχέση των γνάθων και η καλή λειτουργία της κροταφογναθικής διάρθρωσης σε συνδυασμό με την βελτίωση της αισθητικής είναι οι στόχοι μιας σωστής ορθοδοντικής θεραπείας. Σε αντίθεση με αυτά που πολλές φορές λέγονται, τα σιδεράκια δεν θα δυσκολέψουν τις καθημερινές συνήθειες ενός ενήλικα.

Τα σιδεράκια πλέον δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που χρησιμοποιούσαμε πολλά χρόνια πριν. Είναι διαφανή πλαστικά ή κεραμικά και φαίνονται πολύ λιγότερο. Υπάρχουν ακόμα ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούν διαφανείς νάρθηκες/μεμβράνες που ισιώνουν σταδιακά τα δόντια.

Είναι πλέον πλαστικά ή πορσελάνινα τα δε γλωσσικά ….αόρατα!. Οι ασθενείς μπορούν να κάνουν τις επαγγελματικές τους παρουσιάσεις, να τραγουδούν, να παίζουν μουσικά όργανα, να απολαμβάνουν το δείπνο τους σε ένα εστιατόριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Γνωρίζοντας το εξαιρετικά πολυάσχολο πρόγραμμα ενός ενήλικα, το ιατρείο μας θα δώσει προτεραιότητα στις επισκέψεις σας.

Στο bestsmiles είμαστε περήφανοι διότι ανήκουμε στους εξαιρετικά έμπειρους Invisalign providers. Για όσους ανησυχούν για την εμφάνισή τους ενώ υποβάλλονται σε άλλες ορθοδοντικές θεραπείες όπως τα παραδοσιακά σιδεράκια, αυτή είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!