ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ
Ειδικός Ορθοδοντικός DDS, Dipl. Ortho, MS, PhD, ABO certified

  • bestsmiles – Ελευσίνα/Δυτική Αττική

  • athensbestsmiles – Κολωνάκι/Αθήνα

  • supersmiles – Νέα Ερυθραία/Κηφισιά

Χαίρετε! Είμαι ο Δημήτρης Κωνσταντώνης (Δημήτρης) και εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα σύντομο βιογραφικό μου:

Σπουδές: Τα μαθητικά μου χρόνια ήταν στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Ήθελα πάντα να γίνω οδοντίατρος! Σπούδασα λοιπόν Οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, ΕΚΠΑ και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στην Ορθοδοντική κάνοντας τριετή ειδικότητα από το 1993 έως 1996 στο Center for Advanced Dental Education του Πανεπιστημίου Saint Louis University των ΗΠΑ. Εκεί στις ΗΠΑ έλαβα τον τίτλο ειδίκευσης στην Ορθοδοντική και μεταπτυχιακό δίπλωμα “Master of Science in Orthodontics”. Είμαι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθήνας ΕΚΠΑ από το 2012 με βασικό τομέα έρευνας τη Βιολογία Στόματος (PhD in Oral Biology). Ακόμα, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής ΕΚΠΑ (σύμβαση μέσω ΕΛΚΕ) και επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία και στο St. Louis University των ΗΠΑ.

ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Η ερευνητική μου δραστηριότητα έχει  μια βιολογική και μια κλινική κατεύθυνση. Η βιολογική κατεύθυνση των μελετών εστιάζει στη μοριακή βιολογία του οστού και ειδικότερα στη διερεύνηση των οστεοειδικών σηματοδοτικών μονοπατιών που ενέχονται στον πολλαπλασιασμό και στη διαφοροποίηση των ανθρώπινων περιοδοντικών ινοβλαστών υπό μηχανική διέγερση. Η κλινική κατεύθυνση των μελετών περιλαμβάνει εργασίες που διερευνούν τις επιπτώσεις της ορθοδοντικής θεραπείας με ή χωρίς εξαγωγές σε μια σειρά παραμέτρων όπως η αισθητική του προσώπου και των μαλακών μορίων, η κάθετη διάσταση, το εύρος των οδοντικών τόξων κ.ά. Παρουσιάζω συχνά ερευνητικές εργασίες και κλινικά ορθοδοντικά θέματα τόσο σε Ελληνικά όσο και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια ενώ αν θελήσετε να δείτε τις δημοσιεύσεις μου σε επιστημονικά περιοδικά πατήστε στον σύνδεσμο του orcid.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Εργάζομαι στο ιδιωτικό μου ιατρείο από το 1996  και είμαι πιστοποιημένος ορθοδοντικός από το American Board of Orthodontics. Η κλινική μου εμπειρία περιλαμβάνει χιλιάδες ασθενείς όλου του φάσματος της Ορθοδοντικής, από τις απλές ορθοδοντικές περιπτώσεις ευθυγράμμισης των δοντιών έως τα πιο πολύπλοκα περιστατικά σκελετικών ασυμμετριών του προσώπου και των γνάθων. Ακόμα, με συνεργάτες μου ορθοδοντικούς από τα ιατρεία bestsmiles και συναδέλφους γναθοπροσωπικούς χειρουργούς έχουμε θεραπεύσει μεγάλο αριθμό περιστατικών με συνδυασμό ορθοδοντικής και ορθογναθικής χειρουργικής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ορθοδοντική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στο τρίπτυχο: άψογη αισθητική, τέλεια λειτουργία και μονιμότητα στο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η εμπειρία μου στα σύγχρονα ψηφιακά ορθοδοντικά συστήματα, ο εξαιρετικά σύγχρονος εξοπλισμός του ιατρείου και η πιστοποιήση μου στο σύστημα Invisalign (διαφανείς νάρθηκες) διασφαλίζουν πλέον και την …αόρατη προσέγγιση στην ορθοδοντική θεραπεία.

Extreme Sports Bike
Extreme Sports Mountain Climbing

Research dissertation 1

The impact of extraction versus non extraction treatment on the facial esthetics of Class I equally susceptible to treament malocclusions. (Masters of Science in Orthodontics, Saint Louis University, USA, 1996)

Research dissertation 2

The effect of human PDL fibroblasts aging on their response to mechanical forces (PhD in Oral Biology, National and Kapodistrian University of Athens, Greece, 2012)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο ABO Πιστοποιημένος Ορθοδοντικός σας

Η απόκτηση ορθοδοντικής πιστοποίησης ABO είναι ένα βήμα σε μια μακρά και εντατική εκπαιδευτική εμπειρία που δεσμεύει τον Ορθοδοντικό στη δια βίου ανύψωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών.

ΑΒΟ

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Ορθοδοντικής είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση των κλινικών ορθοδοντικών και θέτει τα πρότυπα για την αριστεία στην ορθοδοντική και την γναθοπροσωπική ορθοπεδική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ