Η ορθοδοντική θεραπεία δεν αποτελεί πλέον προνόμιο των παιδιών και των νεαρότερων ηλικιών. Οι ενήλικες μπορούν και αυτοί να αποκτήσουν ένα υπέροχο χαμόγελο.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δημήτρης Κωνσταντώνης
Μαρίνα Καραμολέγκου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ορθοδοντική

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

29 ΜΑΪΟΥ, 2023

SOCIAL

dimitrios_konstantonis

Μέχρι ποια ηλικία μπορεί να βάλει κάποιος σιδεράκια? Όλοι οι ενήλικες μπορούν κάνουν ορθοδοντική θεραπεία με την προϋπόθεση ότι το περιοδόντιο δηλαδή οι ιστοί που στηρίζουν και προστατεύουν τα δόντια (τα ούλα και το οστό των φατνίων) είναι γερό.

Με την ορθοδοντική θεραπεία οι ενήλικες μπορούν να επιτύχουν :

-σωστή λειτουργία του στόματος (μάσηση και ομιλία)
-καλύτερη στοματική υγιεινή ( τα ίσια δόντια δεν κατακρατούν τροφές ανάμεσα τους, καθαρίζονται δε πολύ πιο εύκολα με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα) και ιδανικότερες συνθήκες για διατήρηση των δοντιών σε άψογη κατάσταση.
-μειωμένες πιθανότητες συμπτωμάτων από την κροταφογναθική διάρθρωση
-υπέροχο χαμόγελο και …ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Θεραπεία

Πολλές φορές είναι απαραίτητη μια ορθοδοντική θεραπεία μικρότερης διάρκειας που αποσκοπεί στην τοποθέτηση των δοντιών σε θέσεις τέτοιες που θα είναι πιο εύκολη η τοποθέτηση ενός σφραγίσματος ή μιας προσθετικής εργασίας (γέφυρας). Ο ορθοδοντικός κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα χρειαστεί να συνεργαστεί  με τον οδοντίατρο του ασθενή αλλά και με  ειδικούς οδοντίατρους όπως τον περιοδοντολόγο. 

Ένα μικρό ποσοστό ενηλίκων ασθενών που παρουσιάζουν  έντονες σκελετικές δυσαρμονίες για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται ορθοδοντική και ορθογναθική χειρουργική. Αφού δηλαδή ο ορθοδοντικός ισιώσει τα δόντια ο γναθοχειρουργός θα βάλει με χειρουργική επέμβαση τις γνάθους στη σωστή σχέση μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Αισθητική προσέγγιση

Τα σιδεράκια πλέον δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που χρησιμοποιούσαμε πολλά χρόνια πριν. Είναι διαφανή πλαστικά ή κεραμικά και φαίνονται πολύ λιγότερο. Υπάρχουν ακόμα ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούν διαφανείς νάρθηκες/μεμβράνες που ισιώνουν σταδιακά τα δόντια.

Σιδεράκια — Τα χρειάζεστε, αλλά δεν τα θέλετε ή μάλλον, δε θέλετε την εμφάνιση τους. Δεν πειράζει – υπάρχουν και άλλες επιλογές. Και το καλύτερο είναι το Invisalign.

Το Invisalign είναι μέθοδος ορθοδοντικής που χρησιμοποιεί αόρατους, αφαιρούμενους και άνετους ευθυγραμμιστές που είναι κατασκευασμένοι από ελαφρύ πλαστικό για να εφαρμόζουν άνετα στα δόντια σας. Λόγω του διαφανούς πλαστικού τους υλικού και της τέλειας εφαρμογής, είναι εντελώς αόρατα στους γύρω σας. Το Invisalign χρησιμοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί. 

Στο bestsmiles σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Στο bestsmiles είμαστε περήφανοι διότι ανήκουμε στους εξαιρετικά έμπειρους Invisalign providers. Για όσους ανησυχούν για την εμφάνισή τους ενώ υποβάλλονται σε άλλες ορθοδοντικές θεραπείες όπως τα παραδοσιακά σιδεράκια, αυτή είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! 

Οι ορθοδοντικοί Δημήτρης Κωνσταντώνης & Μαρίνα Καραμολέγκου  με έχουν ολοκληρώσει εκατοντάδες περιπτώσεις Invisalign και κατέχουν τη θεραπευτική και τα συστήματα εμβιομηχανικής και συνεπώς τις δυνατότητες της ορθοδοντικής αυτής επιλογής. Για ενήλικες αλλά και για άλλους νεότερους υποψηφίους, το  Invisalign, είναι το κλειδί για ένα καλύτερο χαμόγελο χωρίς τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια. Ωστόσο, η αισθητική είναι ένα μόνο από τα οφέλη αυτής της ορθοδοντικής μεθόδου. Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μπορεί να είστε υποψήφιος για το Invisalign, θα σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε περισσότερα παρακάτω!

Για ορθοδοντική εξέταση/εκτίμηση καλέστε τα ιατρεία bestsmiles στο 2105561750 για την περιοχή της Δυτικής Αττικής – Ελευσίνας και στο 2104256500 για την περιοχή της Νίκαιας – Πειραιά και ζητήστε ραντεβού με τον Ειδικό Ορθοδοντικό.

Δημήτρης Κωνσταντώνης 

Ειδικός Ορθοδοντικός DDS, MS, PhD, ABO certified 

Παν/μίου Saint Louis, ΗΠΑ

Μαρίνα Καραμολέγκου 

Ειδικός Ορθοδοντικός DDS, MS 

Παν/μίου ΕΚΠΑ Αθήνας